Τα Μελίσσια πήραν μια πολύ σημαντική νίκη επί της ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ για την 10η αγωνιστική της Α2 Γυναικών στον Ομιλο Νότου και η πολύπειρη Φάννυ Ροΐδου επισήμανε την αξία αυτής της νίκης και σχολίασε το φετινό πρωτάθλημα. Η έμπειρη σέντερ μίλησε στο superbasket.gr για τους στόχους των Μελισσίων, αλλά και για τις δικές της φιλοδοξίες στην τελευταία πιθανόν χρονιά της στο χώρο του μπάσκετ, όπως τόνισε η ίδια.
Παρά το νωθρό ξεκίνημα της αναμέτρησης, καταφέρατε να πάρετε τη νίκη.

"Η αλήθεια είναι ότι σε ένα γήπεδο που δεν το ξέρεις, είχε και κρύο, μέχρι να ζεσταθείς και να βρεις τα πατήματά σου περνάει κάποιος χρόνος. Η ομάδα ρολάρει δεκάλεπτο με δεκάλεπτο και παίζει καλύτερα. Αυτό το ματς το θέλαμε πολύ. Η ΦΕΑ είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα και εκτός από τον Ιπποκράτη που είναι από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, κανείς δεν έχει περάσει από τη συγκεκριμένη έδρα. Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί ξεκινούσε ο δεύτερος γύρος με ένα εκτός έδρας ματς και χρειαζόμασταν το παιχνίδι για θέματα ψυχολογίας αλλά και βαθμολογικά, καθώς δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα, εφόσον δε ξέρουμε τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση της Α2".

Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς;

"Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος, στη δύναμη. Όποιος είχε περισσότερες αντοχές θα κέρδιζε την αναμέτρηση. Η ΦΕΑ έχει πολύ καλές παίκτριες, αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο βάθος πάγκου που έχουμε, μας έδωσε την νίκη".

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε τον πρωτοπόρο και αήττητο Πρωτέα. Τι θα αναζητήσετε ως ομάδα από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

"Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν κοιτάμε αν παίζουμε με τον πρώτο ή τον τελευταίο της βαθμολογίας. Θέλουμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς. Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στην έδρα μας και πιστεύω πως θα γίνει ένας πολύ δυνατός αγώνας".

Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας;

"Στόχος μας είναι μια καλή πορεία στην Α2. Αν έρθει η άνοδος, έχει καλώς. Συμμετέχουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχω παίξει πολλά χρόνια στην Α2 και φέτος κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Είτε παίζεις με τους τελευταίους είτε με τους πρωτοπόρους δεν μπορείς να κερδίσεις εύκολα. Πιστεύω πως θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις ακόμη στο πρωτάθλημα".

Τα Μελίσσια δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Πες μας δύο λόγια για την προσπάθεια που γίνεται.

"Υπάρχουν αρκετές νέες παίκτριες στην ομάδα, όπως οι αδερφές Καραβέλη, η Πολύζου και η Καραμπάτσα, οι οποίες παίρνουν χρόνο συμμετοχής και στελεχώνουν και τα μικρά τμήματα της Εθνικής ομάδας. Η ουσία είναι ότι πραγματοποιούμε καλή πορεία, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίξουν και να αποκτήσουν εμπειρία. Προσπαθούμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω".

Έχετε κάποια προσωπική φιλοδοξία για φέτος;

"Είμαι από τις τυχερές αθλήτριες που έχουν κατακτήσει τίτλους. Τίτλους πρωταθλήματος στην Α1, Α2 και στην Β’Εθνική, όταν υπήρχε. Φέτος θα είναι μάλλον η τελευταία μου χρονιά και θα ήταν πολύ ωραίο να συνδυάσω το κλείσιμο της καριέρας μου με την άνοδο της ομάδας".

Είναι για εσένα εξίσου σημαντική η μετάδοση της εμπειρίας σου σε νέες συναδέλφους σου, με την κατάκτηση ενός τίτλου;

"Για μένα ναι. Δεν παίζω πια για τους τίτλους ή για κάτι άλλο. Αγωνίζομαι για να βοηθήσω με την εμπειρία μου τις νέες παίκτριες. Στην εποχή μας το μπάσκετ λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία με τα δύσκολα που περνάμε. Για δύο ώρες έχουμε τη δυνατότητα να νιώσουμε παιδιά".ΓΥΝΑΙΚΕΣ