Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής και γυναικών του ΚΑΟ Μελισσίων, Παντελής Καλογερόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για το U23 και την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Όταν δόθηκε το “πράσινο φως” από την Ομοσπονδία να δημιουργηθούν U23 ομάδες, όπως και οι θυγατρικές που υπάρχουν, εμείς κάναμε το αυτονόητο. Σαν σύλλογος και σαν πλαίσιο έχουμε ούτως ή άλλως μια κατεύθυνση αναπτυξιακή, οπότε δημιουργήσαμε την ομάδα του U23. Την ξεκινήσαμε από τη Γ’ ΕΣΚΑ, ανεβήκαμε τον πρώτο χρόνο στην Β’ ΕΣΚΑ, ανεβήκαμε τον δεύτερο χρόνο στην Α’ και συμμετείχαμε και στο Final-4 του Κυπέλλου, το οποίο το κατακτήσαμε και ως “σταχτοπούτα” της διοργάνωσης. Για εμάς ήταν μια τεράστια επιτυχία μόνο που συμμετείχαμε εκεί. Η ομάδα αποτελείται κυρίως από τις νεάνιδες, το 80% είναι νεάνιδες. Από ‘κει και πέρα, είναι δύο παιδιά πιο πίσω στο rotation των γυναικών, συν ένα παιδί που είναι ενεργό στο κομμάτι των γυναικών. Όλο το γυναικείο, με εξαίρεση 2 παίκτριες, είναι U23. Όλη η δομή από τις γυναίκες μέχρι τις κορασίδες είναι παιδιά U23. Συγκεκριμένα, η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο είναι U19. Είναι μια τεράστια επιτυχία».

Για τη δημιουργία του U23: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν δύο ειδών παιδιά που συμμετέχουν σε U23 ομάδες. Το ένα σύνολο είναι παιδιά που να μην μπορούν να πάρουν στην μεγάλη κατηγορία αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά πρέπει να παραμείνουν ενεργά, γιατί τα επόμενα χρόνια θεωρούν πως θα βρίσκονται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ομάδας και πρέπει να παίρνουν παιχνίδια. Το δεύτερο κομμάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί όλοι δίνουμε έμφαση στα παιδιά τα οποία είναι καλά στο άθλημα. Υπάρχουν όμως και παιδιά που αγαπούν το άθλημα, δηλαδή δεν έχει να κάνει με το ταλέντο που έχουν στο άθλημα ή την ικανότητα και θέλουν να παραμείνουν σε αυτό. Οπότε αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διέξοδος για αυτά τα παιδιά».

Για τον ΚΑΟ Μελισσίων: «Ο ΚΑΟ Μελισσίων κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τόσο στη γυναικεία “πυραμίδα” όσο και στην αντρική. Είναι πολύ παρόμοιες οι φιλοσοφίες που υπάρχουν, ο τρόπος που θέλουν να παίξουν αγωνιστικά και οι δύο “πυραμίδες” είναι παρόμοιος. Θέλουμε να έχουμε μικρής ηλικίας παιδιά και στις δύο ομάδες και να παίζουμε ένα ελκυστικό μπάσκετ. Η δεξαμενή στα κορίτσια είναι πολύ πιο μικρή από ότι είναι στα αγόρια. Γι’ αυτό θα πρέπει να φτιάχνεις ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι πολύ συγκεκριμένο και με πολύ μεγαλύτερες γραμμές, ούτως ώστε κάθε κορίτσι που βρίσκεται στον σύλλογο να μπορεί να αισθάνεται ότι αυτός ο σύλλογος είναι μια οικογένεια. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε τα παιδιά να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε μια οικογένεια, να εξελιχθούν σαν άνθρωποι».

Καλογερόπουλος: «Τα παιδιά στον ΚΑΟΜ…»



ΓΥΝΑΙΚΕΣ Β