Πυρετωδώς συνεχίζει την προετοιμασία της η ομάδα μπάσκετ του ΚΑΟ Μελισσίων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία θα βρει τον σύλλογο των βορείων προαστίων στην Β’ Εθνική. Ο Αλέξανδρος Δάγλας, οι συνεργάτες του και όλοι οι παίκτες του συλλόγου έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος ο σύλλογος για την πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου. Ο 50χρονός Λευκαδίτης τεχνικός μίλησε στο sportsmagazino.gr για τον Αντώνη Πρόφκα, ο οποίος αποτελεί την τέταρτη μεταγραφική κίνηση των "πορτοκαλί", για το πως προχωρά η προετοιμασία της νέας σεζόν. Παράλληλα έκανε μνεια στους στόχους που έχουν θέσει άπαντες στις τάξεις του συλλόγου ενώ τέλος έπλεξε το εγκώμιο του Θανάση Κοντού, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του μετά από έναν χρόνο στο εξωτερικό για σπουδές.

Η νέα μεταγραφική προσθήκη του ΚΑΟ Μελισσίων ακούει στο όνομα Αντώνης Πρόφκα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τον ταλαντούχο αυτό καλαθοσφαιριστή;

«Ο Αντώνης Πρόφκα είναι ένα παιδί πολύ εξελίξιμο. Είναι ένα νέο φιλόδοξο παιδί, στο οποίο θα του δώσουμε το βήμα. Θα πάρει δηλαδή αρκετό χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην θέση 4 όσο στην θέση 5. Έχει περάσει από την ΑΕΚ με την οποία το 2017 στέφθηκε πρωταθλητής νέων (U21). Έχει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα χρειάζεται να δουλέψει πολύ στην ενδυνάμωση και την φυσική κατάσταση. Έχει έρθει στον σύλλογο για να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο και είμαι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων, τους οποίους έχουμε θέσει».

Πώς προχωράει η προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«Στις προπονήσεις πλέον έχουν ενσωματωθεί όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Γεωργίου, Μαλτέζος, Μπακέας, Πρόφκα). Το χτίσιομο της ομάδας βασίζεται στην φιλοσοφία την οποία έχει η διοίκηση του συλλόγου. Η δημιουργία δηλαδή ενός νεανικού ρόστερ με παιδιά φιλόδοξα που θέλουν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στον σύλλογο, να παραμείνουν δύο με τρία χρόνια και έπειτα να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους, δηλαδή να αγωνιστούν στην Α2 και γιατί όχι και στην Α1. Το καλοκαίρι μιλήσαμε στα παιδιά εξηγώντας τους ότι το πρόγραμμα της προπόνησης θα τους βοηθήσει πάρα πολύ και ότι θα έχουν χρόνο συμμετοχής. Ο Γεωργίου είναι λίγο πιο έμπειρος συγκριτικά με τους υπόλοιπους, καθώς έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής δύο χρονιές στην Γ’ Εθνική και μια στην Β’ Εθνική και γι’αυτό το λόγο παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει την εμπειρία από αυτές τις κατηγορίες. Περιμένω πάρα πολλά από αυτόν. Θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Ο Μπακέας είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Τις δύο προηγούμενες χρονιές βρισκόταν στο Μαρούσι και τον Ήφαιστο Λήμνου και δεν είχε τον χρόνο, τον οποίο θα ήθελε».

Ποιες είναι οι ημερομηνίες των φιλικών προετοιμασίας του συλλόγου;

«Έχουμε ορίσει όλα τα φιλικά προετοιμασίας. Στις 2 Σεπτεμβρίου θα παίξαμε με την Φέα Νέας Φιλαδέλφειας, 5 Σεπτεμβρίου με την Αγία Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου με την Πεύκη και 12 Σεπτεμβρίου με τον Έσπερο Καλλιθέας. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτούμε για το Κύπελλο της ΕΣΚΑ την ΑΕΝ Κηφισιάς».

Ποιος είναι ο στόχος του ΚΑΟ Μελισσίων την νέα αγωνιστική περίοδο;

Στόχος μας ενόψει της νέας σεζόν είναι η παραμονή στην κατηγορία. Διαθέτουμε ένα άκρως νεανικό ρόστερ, του οποίου ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει τα 20,5 έτη. Πρόκειται για την νεότερη ομάδα όλων των εθνικών κατηγοριών. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα γι’ όλους μας η νέα σεζόν. Ξέρουμε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας είναι μια ομάδα υψηλού ρίσκου. Ο Έκτορας Οικονομόπουλος, ο οποίος διανύει το 30ο έτος της ηλικίας του είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει ομαλά χωρίς προβλήματα η προετοιμασία της ομάδας. Θα είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική με ενέργεια, με διάθεση και ενθουσιασμό. Πρώτα από όλα θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ο,τι καλύτερο.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας για σπουδές στο εξωτερικό επέστρεψε στην ομάδα ο Θανάσης Κοντός. Ποιος θα είναι ο ρόλος, ο οποίος θα διαδραματίσει την νέα αγωνιστική περίοδο.

«Η επιστροφή του Θανάση Κοντού είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για εμάς. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ο οποίος κάνει πολλά πράγματα εντός παρκέ. Είναι παίκτης ομάδας ενώ διαθέτει εξαιρετικό ήθος. Αποπνέει ένα πολύ ζεστό κλίμα στα αποδυτήρια και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε στον σύλλογο. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα μας στον αγωνιστικό κομμάτι, καθώς διαθέτε πολύ καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά».

Αλέξανδρος Δάγλας στο sportsmagazino.gr : «Έχουμε την νεανικότερη ομάδα όλων των εθνικών κατηγοριών, στόχος της νέας σεζόν η εξασφάλιση της παραμονής στην Β’ Εθνική»ΑΝΔΡΕΣ