Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ των Μελισσίων είναι από τις πιο αξιόλογες ομάδες των τελευταίων ετών στην Α’ ΕΣΚΑ, καταφέρνοντας να κεντρίζει το ενδιαφέρον των μπασκετόφιλων. Πρόσφατα η ομάδα των βορείων προαστίων μετέτρεψε τον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑ απέναντι στον -πολύ δυνατό φέτος- Ζωγράφου σε τυπική διαδικασία, κατάκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα. Το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2, που κυνηγάει επίμονα εδώ και δύο σεζόν.Η προπονήτρια των Μελισσίων, Ελένη Μίχα, μίλησε στο Cobrasports.gr για το Κύπελλο, την πολυπόθητη άνοδο και το πλάνο του σωματείου για τις μικρές ηλικίες.

CS: Τα Μελίσσια κατέκτησαν πριν από λίγες μέρες το Κύπελλο και βρίσκονται δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ποιοι ήταν οι στόχοι της ομάδας στην αρχή της σεζόν;

EM: Από την αρχή της σεζόν (εγώ ήρθα στην ομάδα λίγο αργότερα), στόχος ήταν η άνοδος. Στη συνέχεια κάποια ατυχή αποτελέσματα μας έβαλαν σε σκέψεις αλλά πλέον η ομάδα έχει ρολάρει και πάμε πολύ καλά. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη με το Κύπελλο, το 1-1 στο Περιστέρι έγινε και πλέον θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ότι ο στόχος αυτός είναι δύσκολος.

CS: Ποιο στοιχείο χαρακτηρίζει τη φετινή ομάδα, ποιο είναι το «μυστικό» της;

EM: Όταν γίνεται πολλή δουλειά δεν υπάρχουν μυστικά. Τα κορίτσια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Παίζει επίσης μεγάλο ρόλο ότι η ομάδα έχει έμπειρες παίκτριες, που έχουν παίξει σε πολλούς σημαντικούς αγώνες και μπορούν να διαχειριστούν από πλευράς ψυχολογίας τις δύσκολες καταστάσεις. Η ψυχολογία και το μυαλό είναι πολύ σημαντικά στο μπάσκετ.

CS: Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα τερματίζει στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Πιστεύετε ότι έχει έρθει η ώρα να δικαιωθούν οι κόποι της και να ανέβει επίπεδο;

EM: Σίγουρα δεν θέλουμε να τερματίσουμε ξανά στην 4η θέση (γέλια)! Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την άνοδο. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε ότι πάμε καλά και έτσι ανοίγει η όρεξη! Η ομάδα αξίζει την άνοδο, γιατί από πίσω γίνεται φοβερή δουλειά, της οποίας τα αποτελέσματα φαίνονται σιγά-σιγά. Πολλά παιδιά από τις υποδομές στελεχώνουν τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων. Αυτά που κυρίως χαρακτηρίζουν το σωματείο είναι η όρεξη που έχουν οι άνθρωποί του και η… υγεία σε όλους τους τομείς. Κι αυτό φέρνει παιδιά στην ομάδα. Το γυναικείο τμήμα έχει κάνει τρομερή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και έχει μια σταθερή και ανοδική πορεία, δεν είναι πυροτέχνημα. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

CS: Υπάρχει κατά τη γνώμη σας φαβορί για το πρωτάθλημα;

EM: Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί, καθώς οι τέσσερις ομάδες της κορυφής (σ.σ. Περιστέρι, Μελίσσια, ΜΕΛΑΣ, Ζωγράφου) είναι πολύ δυνατές και η ψαλίδα μεταξύ τους είναι πολύ μικρή. Το σίγουρο είναι ότι όλοι το θέλουν πολύ! Γενικά το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όλοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι και ειλικρινά σας λέω ότι ακόμα και στα θεωρητικά «εύκολα» παιχνίδια εμείς πηγαίνουμε πάντα με σοβαρότητα, συγκέντρωση και σεβασμό στην εκάστοτε ομάδα. Κάθε παιχνίδι κρύβει κινδύνους και μέχρι το τέλος θα υπάρχει αγωνία.

CS: Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας;

EM: Τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας μας είναι πως δίνουμε μεγάλη σημασία στην άμυνα και στο τρέξιμο. Θέλουμε να δεχόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερους πόντους και να παίζουμε γρήγορα. Βέβαια κάθε αντίπαλος σε αντιμετωπίζει διαφορετικά και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι.

CS: Η διοίκηση στηρίζει το γυναικείο τμήμα;

EM: Η διοίκηση είναι πολύ κοντά στα παιδιά και σε εμάς τους προπονητές. Υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον από την πλευρά τους και μια πολύ καλή σχέση μεταξύ μας.

CS: Τα Μελίσσια δίνουν έμφαση στις υποδομές; Υπάρχουν ταλαντούχα κορίτσια που να μπορούν να στελεχώσουν το γυναικείο τα προσεχή χρόνια;

EM: Έχει ήδη γίνει κίνηση και στους αγώνες του γυναικείου έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής κορίτσια από τις υποδομές, δίνοντας έτσι κίνητρο και στα υπόλοιπα παιδιά. Η ανάπτυξη των υποδομών και η προώθηση των μικρών στο γυναικείο είναι από τις άμεσες προτεραιότητες του σωματείου. Έρχεται πολύ καλό υλικό από κάτω και στόχος μας είναι να τους δοθούν ευκαιρίες, πάντοτε σε ένα καλό… πάντρεμα με τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες, και να μην χαθούν ταλέντα. Χρειάζεται ανανέωση με το «νέο αίμα» τα επόμενα χρόνια η ομάδα, ώστε να πάρει νέα πνοή.ΓΥΝΑΙΚΕΣ