Στον ΚΑΟ Μελισσίων, παραμένουμε πιστοί στις αρχές και στα πιστεύω μας - όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται και να απολαμβάνουν τα πολύτιμα οφέλη του ομαδικού αθλητισμού - και συνεπείς στο πλάνο ανάπτυξης νέων αθλητών, ικανών να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εμπειρία ετών μάς οδηγεί με καθαρή σκέψη και αυτοπεποίθηση στη διαμόρφωση ενός νέου τρόπου ανάπτυξης και λειτουργίας του αθλητικού μας προγράμματος, πίσω από ένα δομημένο και ολιστικό αναπτυξιακό μοντέλο «360» με πρωταρχικό μέλημα την υγιή άθληση και διάπλαση Σώματος-Νου-Χαρακτήρα.

Οι Τεχνικοί Διευθυντές/Προπονητές/Επικεφαλής Αναπτυξιακού/Αθλητές, πλαισιώνονται από μία οργανωμένη ομάδα επαγγελματιών, οι οποίοι συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση του έργου μας. Συγκεκριμένα, το «360» αναπτυξιακό μοντέλο βασίζεται στο τρίπτυχο Αθλητική Απόδοση - Ιατρική Φροντίδα - Διαπαιδαγώγηση και περιλαμβάνει:

  • Χειρουργό Ορθοπεδικό Αθλίατρο & Φυσιοθεραπευτή με σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο εντός γηπέδου: αρμόδιοι για τη σωστή διαχείριση και επανένταξη κάθε αθλητή/τριας μετά από τραυματισμό, σε συνεργασία με τον Strength & Conditioning Coach.

  • Strength & Conditioning Coach: υπεύθυνος για το ασκησιολόγιο κάθε αθλητή/τριας, με στόχο την ενδυνάμωση και τη βελτιστοποίηση των αθλητικών ικανοτήτων και επιδόσεων (έμφαση σε sports performance & movement mechanics).

  • Εργοφυσιολόγο: μετρήσεις ορθοσωμίας και ειδικό ασκησιολόγιο, με στόχο την πρόληψη παθήσεων (π.χ. Κύφωση, σκολίωση) και τη σωματική ενδυνάμωση μέσω κατάλληλων για κάθε περίπτωση πρακτικών.

  • Αθλητικό Διατροφολόγο: ειδικές μετρήσεις, με στόχο την παροχή εξατομικευμένων διατροφικών κατευθύνσεων, ανάλογα με ηλικία/φύλο/αθλητικούς στόχους.

  • Αθλητικό Ψυχολόγο: υποστήριξη και παροχή κατευθύνσεων προς αθλητές/προπονητές/γονείς, με στόχο την υγιή ανάπτυξη και πορεία τόσο του ατόμου όσο και του συνόλου.

  • Καρδιολόγο: αναγκαία παρακολούθηση αθλητών/τριών μας, συνεχίζοντας την επί σειρά ετών πρακτική μας.

  • Ειδική συνεργασία με διαγνωστικό κέντρο για τις ανάγκες αθλητών/τριών και γονέων συλλόγου.

  • Ειδικές συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, με στόχο τη στήριξη των αθλητών/τριών μας στο απαιτητικό εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

  • Διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των κυψελών μας στα τοπικά δημοτικά σχολεία, με στόχο την ένταξη των παιδιών στον αθλητισμό και στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ.

Έχουμε ξεκινήσει και εμείς ένα συναρπαστικό ταξίδι, με όραμα και όρεξη! Κατά την πορεία θα μάθουμε, θα βελτιωθούμε, θα αναπτυχθούμε και θα βρούμε συνοδοιπόρους! Πυξίδα μας, θα είναι πάντα η ανάδειξη του υγιούς αθλητισμού - σε όλα τα επίπεδα - και η φροντίδα όλων όσων ανήκουν στην…


«Μπασκετική μας Κυψέλη»