Ο Δρ. Αναστάστιος Μίλκας, αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του ΚΑΟ Μελισσίων για την αθλητική περίοδο 2022-23, στο πλαίσιο της νέας προσέγγισης «Melissia 360 Basketball Hive».

O Στρατιωτικός Ιατρός Δρ. Αναστάσιος Μίλκας M.D. PhD, είναι επεμβατικός καρδιολόγος με εξειδίκευση στη φυσιολογία των στεφανιαίων αγγείων και στις νεότερες τεχνικές ενδαγγειακής απεικόνισης (IVUS, OCT, FFR). Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας, εργάστηκε ως επιμελητής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ως υπεύθυνος της Στεφανιαίας μονάδας.

Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο OLV των Βρυξελλών στην επεμβατική καρδιολογία, υπό την επίβλεψη του διεθνούς φήμης καρδιολόγου Bernard De Bruyne και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επεμβατικής καρδιολογίας Emanuele Barbato.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στο εξωτερικό, πιστοποιήθηκε με Certificate of Excellence από την Ευρωπαϊκή καρδιολογική εταιρεία στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας.

Έχει ολοκληρώσει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, το ένα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με αντικείμενο την Κάρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση, ενώ το δεύτερο στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο την Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Είναι επίσης διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει 32 ιατρικές μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και της Ελλάδας, ενώ έχει και πάνω από 100 ανακοινώσεις στα σημαντικότερα συνέδρια του εξωτερικού και της Ελλάδας, έχοντας διακριθεί με βραβεία.