Ο Δρ. Νίκος Γεωργιάδης, αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του ΚΑΟ Μελισσίων για την αθλητική περίοδο 2022-23, στο πλαίσιο της νέας προσέγγισης «Melissia 360 Basketball Hive».

Ο Δρ. Νίκος Γεωργιάδης - ως επαγγελματίας αθλητής, εκπαιδευτικός, επιστήμονας, διοικητικό μέλος συλλόγων, γονέας αθλητή - διαθέτει την ικανότητα να προσεγγίζει τον νεαρό αθλητή σφαιρικά, να κατανοεί σε βάθος την περίπτωσή του και να τον συμβουλεύει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Τα κυριότερα σημεία της αθλητικής, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής του εμπειρίας, συνοψίζονται ακολούθως:

• Ξεκίνησε την αθλητική και ακαδημαϊκή του πορεία στη Θεσσαλονίκη, ως μέλος των Εθνικών Ομάδων καλαθοσφαίρισης παίδων και εφήβων και αργότερα ως μέλος της ομάδας του πρωταθλητή «Α.Σ. Άρης» Θεσσαλονίκης.

• Μετά την απόκτηση του πτυχίου από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Του Α.Π.Θ., συνεχίζει τις σπουδές του στις ΗΠΑ και αποκτά μεταπτυχιακό τίτλο/Master of Science στην «Ψυχολογία της Κινητικής Συμπεριφοράς», από το Πανεπιστήμιο Ιλινόις στο Σικάγο. Μετέπειτα, αποκτά τον διδακτορικό τίτλο/Ph.D. Στην «Παιδαγωγική του Αθλητισμού και την Αθλητική Ψυχολογία», από το ίδιο πανεπιστήμιο.

• Συνεχίζει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξειδίκευση με την παρακολούθηση πολλών επιστημονικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στους τομείς της παιδαγωγικής, του αθλητισμού, της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής.

• Επιστρέφοντας στην Ελλάδα (1992), συνεργάζεται με πολλούς φορείς και οργανισμούς, και αναλαμβάνει διοικητικές θέσεις σε ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία. Μεταξύ 2000-2010, διατελεί Διευθυντής Αθλητικής Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης του Ο.Σ.Φ.Π. Με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη του δικτύου σχολών ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία.

• Έχει διοργανώσει και εισηγηθεί σε πολλά σεμινάρια που απευθύνονται σε προπονητές, αθλητές, παράγοντες, φοιτητές, γονείς αθλητών, ενώ έχει συνεργαστεί (ατομικά/ομαδικά) με μεγάλο αριθμό αθλητών όλων των επιπέδων.