Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την αιφνιδιαστική αλλαγή από πλευράς του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης στο πρόγραμμα χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Μελισσίων, το οποίο χρησιμοποιεί ο ΚΑΟ Μελισσίων, με την άμεση παραχώρηση ωρών για προπόνηση και αγώνα σε σύλλογο χάντμπολ.

Η απόφαση, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου σε έκτακτη συνεδρίαση (18.30) του Δ.Σ. του ΟΠΑΘ, ανατρέπει μεσούσης της περιόδου το πρόγραμμα των τμημάτων του συλλόγου μας, το οποίο είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα πιεσμένο, με αποτέλεσμα να επιβάλλει τη χρήση για επιπλέον ώρες των ανοικτών γηπέδων που χρησιμοποιούμε. Παράλληλα, αναιρεί αιφνιδιαστικά τη «σφραγίδα» του ΟΠΑΘ στο αρχικό πρόγραμμα χρήσης της περιόδου 2016-17, το οποίο μας είχε κοινοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας και προσωπικά ο πρόεδρος προχώρησαν άμεσα σε συναντήσεις, τόσο με τον πρόσφατα διορισθέντα πρόεδρο του ΟΠΑΘ κ. Π. Μούστρη, όσο και με τον ίδιο τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δ. Στεργίου-Καψάλη. Και στις δύο συναντήσεις εκτέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στο σύλλογό μας με την συγκεκριμένη απόφαση, όσο και τα σοβαρά τεχνικά ζητήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε φθορές σε μία εγκατάσταση-στολίδι για την Δ. Κ. Μελισσίων. Να σημειώσουμε ότι δεν δόθηκε καμία διαβεβαίωση για κάλυψη των χαμένων ωρών σε κάποιο από τα τρία κλειστά γυμναστήρια που διαθέτει ο Δήμος Πεντέλης.

Η απάντηση που λάβαμε από τον πρόεδρο του ΟΠΑΘ ήταν πως δεν τον αφορά τι θα κάνουμε, ως σύλλογος, για τα παιδιά που θα χάσουν ώρες προπόνησης με την αλλαγή του προγράμματος. Ο Δήμαρχος Πεντέλης, από την πλευρά του, μας προέτρεψε να μειώσουμε τις ώρες προπόνησης των αθλουμένων μας και τόνισε ότι όσον αφορά αυτόν η απόφαση για παραχώρηση ωρών σε σύλλογο χάντμπολ είναι ειλημμένη.

Είναι σαφές ότι η ενέργεια αυτή είναι απλά ο προάγγελος για παραχώρηση πολλών επιπλέον ωρών, στο πρόγραμμα της νέας περιόδου, στο συγκεκριμένο σύλλογο από τον ΟΠΑΘ, η οποία θα οδηγήσει στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ΚΑΟ Μελισσίων. Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι το νέο Κλειστό Γυμναστήριο είναι το «σπίτι του μπάσκετ» στα Μελίσσια και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Επειδή είστε αρωγοί, συμμέτοχοι και συμπαραστάτες στη μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου μας για την προώθηση του μπάσκετ και της αθλητικής παιδείας στην πόλη μας, πιστεύουμε πως πρέπει να είσαστε απόλυτα ενήμεροι για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΘ στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Μελισσίων (Υψηλάντου και Παναγούλη) προκειμένου να ενημερωθείτε δια ζώσης για τις προθέσεις του ΟΠΑΘ, αλλά και για τις δικές μας θέσεις αναλυτικά, εφόσον αυτό μας επιτραπεί μετά από σχετικό αίτημά μας.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας κοινοποιούμε την επιστολή που καταθέσαμε στον Δήμαρχο Πεντέλης και στον ΟΠΑΘ.

Επιστολή προς ΟΠΑΘ και Δήμαρχο Πεντέλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΟΜ