Η τράπεζα αίματος του ΚΑΟΜ είναι γεγονός!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/4, 09:00-13:00μμ στο Νέο Κλειστό Μελισσίων (Γεννηματά 12 & Σάμου) η 1η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε o Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Μελισσίων σε συνεννόηση με την αρμόδια Δ/νση του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, που σκοπό είχε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος.

Συμμετείχαν μέλη του ΔΣ, γονείς και μέλη του Συλλόγου που δεν φοβήθηκαν …το τσίμπημα, ενώ μαζί μας ήταν και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Άντα Χάνου-Μπούσουλα η οποία συμμετείχε κανονικά. Αντίθετα, υπήρξαν και ορισμένοι οι οποίοι δεν τα …κατάφεραν καθώς ο υπεύθυνος γιατρός αιμοδοσίας κ.Καπότης ήταν όσο απαιτείται - από το σχετικό πρωτόκολλο – αυστηρός προκειμένου να μη διακινδυνέψει την υγεία είτε των αιμοδοτών είτε των μελλοντικών αιμοληπτών.

Οι συντελεστές της ομάδας του ΣΩΤΗΡΙΑ, πραγματικοί πρεσβευτές της ιδέας της αιμοδοσίας, ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί ενώ ενημέρωναν όλους με ενθουσιασμό για τα θετικά της αιμοδοσίας και την αναγκαιότητα της προσφοράς! Μάθαμε ότι το αίμα ενώ είναι εξαιρετικά πολύτιμο, διαρκεί μόλις 42 μέρες (!) στο ψυγείο προτού να αρχίσει σταδιακά να χάνει τα χαρακτηριστικά του και ακόμη ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης και αναγκάζεται να εισάγει περίπου 70.000 φιάλες (~10% του συνόλου) από το εξωτερικό!

Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά όσα μέλη μας συμμετείχαν καθώς και την κινητή μονάδα του ΣΩΤΗΡΙΑ για την άκρως επαγγελματική αλλά και ζεστή συμπεριφορά τους!

Την επόμενη φορά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και περισσότεροι μιμητές!

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΦωτογραφίες