Ο Δρ. Γιώργος Βαβέτσης, αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του ΚΑΟ Μελισσίων για την αθλητική περίοδο 2022-23, στο πλαίσιο της νέας προσέγγισης «Melissia 360 Basketball Hive».

Ο Δρ. Βαβέτσης Γιώργος -Clinical Exercise Physiologist - είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Πρότυπου Κέντρου Αθλητικών Υπηρεσιών Υγείας και Αθλητικής Απόδοσης «Athletic Lab» και του Πρότυπου Προγράμματος Αξιολόγησης παιδιών «DataSet».

Πτυχιούχος από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Στατιστικής του Οικ/κού Παν. Αθηνών. Στην Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ολοκλήρωσε τις Διδακτορικές και Μεταδιδακτορικές του σπουδές, με 1η ειδίκευση την «Κλινική Εργοφυσιολογία» και 2η τη «Βιοχημεία στην Άσκηση».

Διαθέτει εξειδίκευση:

• στον σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων για την ανάπτυξη της δύναμης, ταχύτητας, επιδεξιότητας, ευλυγισίας και των παραμέτρων που τις απαρτίζουν, ενώ τα τελευταία χρόνια 15 χρόνια ασχολείται με την Ορθοσωμία και την Εμβιομηχανική Ανάλυση και Αξιολόγηση,

• σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης και ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων σε επαγγελματίες αθλητές, με μεγάλη εμπειρία στην επανένταξη αθλητών στην ενεργό δράση μετά από αποκατάσταση και αναλγησία,

• στην ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων προπόνησης για διάφορες ειδικότητες αθλητών και έχει διατελέσει Προπονητής Δύναμης και Φυσικής Κατάστασης σε υψηλού επιπέδου αθλητές σε ποικίλα αθλήματα, σε περισσότερες από 35 ομάδες του εξωτερικού, στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και Εθνικές Ομάδες.

Έχει οργανώσει και εφαρμόσει Προπονητικά Προγράμματα και νέες μεθοδολογίες σε πολλούς αθλητές επαγγελματικών ομάδων (Εθνική Γεωργίας, Khimki BC, Lokomotiv Kuban BC, Unics Kazan BC, Efes Anadolu BC, AEK BC, Maroussi BC, κ.α.), ενώ έχει αναπτύξει μοναδικό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής αθλητών (αναίμακτος προσδιορισμός δεικτών κόπωσης), έχοντας άριστη γνώση της ανθρώπινης επίδοσης - δοκιμασιών - ελέγχων για τη μέτρηση - αξιολόγηση - ανάπτυξη των Φυσικών Ικανοτήτων σε αθλητές και ασκούμενους. Είναι πιστοποιημένος από πολλούς Οργανισμούς Άσκησης και Υγείας, είναι Master Trainer Πρώτων Βοηθειών (RTI) και Vertimax, ενώ διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία και δράση.