Παρακάτω οι οδηγίες για την ασφαλή επάνοδο των αθλητών και την ασφαλή επανέναρξη των προπονήσεων:

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

1. H είσοδος στο Κλειστό Γυμναστήριο θα γίνεται αυστηρά και μόνο από την κεντρική πόρτα, η οποία θα ελέγχεται.

2. Η έξοδος από το Κλειστό Γυμναστήριο θα γίνεται αυστηρά και μόνο από την παράπλευρη πόρτα (πλησίον της πόρτας των κερκίδων), η οποία θα ελέγχεται.

3. Δεν θα μπορεί να εισέλθει κανείς (αθλητής, προπονητής, έφορος, διοίκηση) στο Κλειστό Γυμναστήριο χωρίς την προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης ότι είναι κλινικά υγιής, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού με ειδικότητα γενικού ιατρού, παιδίατρου, παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και συναφών παθολογικών ειδικοτήτων. Η ιατρική βεβαίωση παραμένει στην κατοχή του συλλόγου. Εάν κάποιος έχει νοσήσει από COVID-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά, η ιατρική εξέταση θα πρέπει να γίνεται ειδικά από καρδιολόγο καθώς ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.

4. Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού για αθλητές, προπονητές, εφόρους και διοίκηση, συμπληρώνεται από τους ιδίους με τη βοήθεια του ιατρού τους με ειδικότητα γενικού ιατρού, παιδίατρου, παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και συναφών παθολογικών ειδικοτήτων. Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού παραμένει στην κατοχή του ιατρού.

5. Θα υπάρχει βιβλίο εισόδου/εξόδου, στο οποίο θα καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

6. Το air condition δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία, αναμένοντας επόμενη οδηγία του Δήμου, διότι πρέπει να γίνει συντήρηση και καθαρισμός από ειδικό συνεργείο.

7. Τα αποδυτήρια, τα ντους, το γυμναστήριο της εγκατάστασης και οι κερκίδες, θα είναι κλειδωμένα. Η πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους απαγορεύεται.

8. Η μόνη τουαλέτα που θα είναι προς χρήση, θα είναι αυτή των ΑΜΕΑ.

9. Το ιατρείο θα είναι ο χώρος ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί, προκειμένου να απομονωθεί προσωρινά κάποιο άτομο με συμπτωματολογία COVID-19. Συστήνεται η απομάκρυνση του από την εγκατάσταση, η απομόνωση στο σπίτι του και η επικοινωνία με τον προσωπικό του ιατρό.

10. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οι πόρτες που βρίσκονται πλησίον του παρκέ, θα είναι ανοικτές για καλό αερισμό του χώρου.

11. Πριν την προπόνηση κάθε τμήματος θα γίνεται καλή απολύμανση του αθλητικού υλικού που θα χρησιμοποιείται (μπάλες, κώνοι, κλπ), όπως και του χώρου όπου κάθε αθλητής θα αφήνει τα προσωπικά του αντικείμενα.

12. Ανάμεσα στις προπονήσεις θα υπάρχει κενό διάστημα δεκαπέντε (15) λεπτών, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών, εφόρων, προπονητών.

ΑΘΛΗΤΕΣ

1. Ενημερώνετε άμεσα τον προπονητή σας σε περίπτωση που έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, υπέρμετρη κόπωση, μυαλγίες, πονόλαιμος, διάρροια).

2. Προτιμήστε τη μετακίνησή σας προς και από τον χώρο προπόνησης με το δικό σας μέσο μεταφοράς. Σε περίπτωση μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χρησιμοποιείστε μάσκα.

3. Αποφεύγετε χειραψίες, εναγκαλισμούς και φιλικά χτυπήματα. Δεν αγγίζετε το πρόσωπό σας, δεν τρίβετε τα μάτια σας όταν ιδρώνετε.

4. Δεν χρησιμοποιείτε τα αποδυτήρια, τα ντους, το γυμναστήριο της εγκατάστασης.

5. Αποφεύγετε τη τουαλέτα. Πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά πριν και μετά τη χρήση της.

6. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας, υγρό αντισηπτικό, μεγάλο μπουκάλι νερό και τη δική σας πετσέτα, τα οποία δεν τα μοιράζεστε με κανένα άλλο άτομο!

7. Τοποθετείτε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο σημείο που θα σας υποδείξει ο προπονητής σας και δεν τα μετακινείτε μέχρι να αποχωρήσετε από την προπόνηση.

8. Στην προπόνηση κρατάτε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο.

9. Αν έρθετε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, πρώτα πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας και μετά το πρόσωπο σας με άφθονο νερό.
10. Σε περίπτωση τραυματισμού συναθλητή σας, αφήνετε τον προπονητή να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

1. Οι προπονητές ενημερώνεστε άμεσα από τους αθλητές σας για την κατάσταση της υγείας τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, υπέρμετρη κόπωση, μυαλγίες, πονόλαιμος, διάρροια) επικοινωνείτε με τον έφορο ή τη διοίκηση. Το ίδιο αν έχετε και εσείς κάποιο σύμπτωμα.

2. Προτιμήστε τη μετακίνησή σας προς και από τον χώρο εργασίας με το δικό σας μέσο μεταφοράς. Σε περίπτωση μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χρησιμοποιείστε μάσκα.

3. Χρησιμοποιείτε στην προπόνηση αποκλειστικά και μόνο τον προσωπικό σας αθλητικό εξοπλισμό (ιματισμός, χρονόμετρα, σφυρίχτρα). Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών.

4. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης αποφεύγετε χειραψίες, εναγκαλισμούς και φιλικά χτυπήματα. Αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας. Κρατάτε απόσταση δύο μέτρων από οποιοδήποτε άλλο άτομο.

5. Σχεδιάστε την προπόνηση ώστε οι αθλητές να κρατούν απόσταση δύο μέτρων τουλάχιστον μεταξύ τους.

6. Η χρήση μπάλας είναι αποκλειστικά ατομική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.

7. Σε περίπτωση που η προπόνηση γίνεται σε γκρουπ αθλητών, προτείνεται οι συνθέσεις των διαφόρων γκρουπ να μένουν σταθερές και να μην αλλάζουν.

8. Σε περίπτωση χρήσης αθλητικού υλικού και μετά το τέλος της προπόνησης, μεριμνήστε για την απολύμανση τους με διάλυμα απολύμανσης.

ΓΟΝΕΙΣ

1. Ενημερώνετε άμεσα τον προπονητή, τον έφορο ή τη διοίκηση σε περίπτωση που ο αθλητής έχει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, υπέρμετρη κόπωση, μυαλγίες, πονόλαιμος, διάρροια).

2. Απαγορεύεται η παρακολούθηση της προπόνησης.

3. Αφήνετε τους αθλητές στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

4. Αν υπάρχει ανάγκη παραμονής στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, κρατάτε αποστάσεις σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι γονείς.

5. Δεν μπορείτε να εισέρθετε για κανέναν λόγο στο Κλειστό Γυμναστήριο.