Ήρθε η ώρα για μονό, 3 εναντίον 3 στο μισό γήπεδο γιατί... αυτό είναι το μπάσκετ της παρέας!

Το μπάσκετ στα Μελίσσια έβαλε γερά θεμέλια στις «αλάνες», πολύ προτού χτιστούν το Κλειστό του Λυκείου Μελισσίων και το Νέο Κλειστό της οδού Γεννηματά. Από τη δεκαετία του 1970 και έως το 2001, οι Μελισσιώτες μάθαιναν μπάσκετ στα θρυλικά «μονά» του ανοιχτού γηπέδου, δίπλα στο χωμάτινο γηπεδο ποδοσφαίρου. Εκεί σύχναζαν οι προπονητές του (τότε) Α.Ο. Μελισσίων τους καλοκαιρινούς μήνες, ψάχνοντας για ταλέντα. Εκεί, οι μεγάλες μονομαχίες άρχιζαν νωρίς το απόγευμα και τελείωναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με την ανοχή των περίοικων.

Η παράδοση συνεχίστηκε με τη δημιουργία του Τουρνουά 3x3 το 2005, το οποίο λειτούργησε αρχικά ως μια γιορτή των νεαρών καλαθοσφαιριστών με τη λήξη της αγωνιστικής (και σχολικής) περιόδου. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το Τουρνουά καθιερώθηκε, τον Ιούνιο κάθε έτους, ως το μεγαλύτερο basketball event της περιοχής μας. Επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές και προπονητές, μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μαζί μας: Μάκης Δενδρινός (2006), Αλέξης Κυρίτσης (2007), Γιάννης Λάππας (2008), Γιώργος Σπανός και Αβραάμ Καλλινικίδης (2009), Σάκης Καρύδας (2010), Γιώργος Τσιάκος (2011) και Γιάννης Γκαγκαλούδης (2012). Πάνω από 150 παιδιά ηλικίας 10 έως 18 ετών συμμετέχουν κάθε χρόνο, με τις εγγραφές να έρχονται από κάθε γωνιά της Αττικής. Αθλητές από το Μαρούσι και τα Βριλήσσια, μέχρι την Πετρούπολη και την Κερατέα έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στο Τουρνουά.

Το πιο σημαντικό: στο Τουρνουά 3x3, η δύναμη της παρέας έδειξε το δρόμο για το μπάσκετ των Μελισσίων. Κάθε χρόνο, αθλητές των (τότε) Ερμή και ΑΟΜ, έφτιαχναν μικτές ομάδες και έπαιζαν δίπλα-δίπλα, όπως κάθε μέρα στο σχολείο. Η ιδέα της συνένωσης των δύο σωματείων των Μελισσίων έθρεψε σιγά-σιγά και πραγματοποιήθηκε το 2011.

Την ίδια χρονιά, η ομάδα μας σημαδεύεται από τον πρόωρο χαμό του Σταύρου Φίλιππα, αθλητή του εφηβικού. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στον επί 7ετία αθλητή της, η διοίκηση αποφασίζει να δώσει στο Τουρνουά 3x3 το όνομα του Σταύρου.

Το 2013, το «Τουρνουά 3x3 Σταύρος Φίλιππας» επεκτείνεται κι άλλο, περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά πέντε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες (αγοριών/κοριτσιών) και αποκτώντας τη διαπίστευση «FIBA Endorsed» από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στηρίζουμε το 3x3, ελπίζουμε να γίνει Ολυμπιακό αγώνισμα το 2016 και προσφέρουμε ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο γεμάτο μπάσκετ σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές!

Φτιάξε την ομάδα σου και δήλωσε συμμετοχή!