Πάνω από 50 ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και πέντε (5) μέλη της Διοίκησης του ΚΑΟ Μελισσίων και του προπονητικού team του Ομίλου μας παρακολούθησαν τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης. Η Διοίκηση του ΚΑΟ Μελισσίων είχε υποβάλει αίτημα οργάνωσης σχετικού σεμιναρίου από την περυσινή χρονιά.

Η παρουσίαση έγινε από τον εθελοντή πτυχιούχο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο για το θέμα γιατρό κ. Χρήστο Κρασαδάκη και την εκπαιδεύτρια γιατρό κα Ρούλα Ζαχαροπούλου. Η εκπαίδευση περιλάμβανε προβολή βίντεο και πρακτική εκπαίδευση σε πρόπλασμα (κούκλα) ανά θεματική ενότητα (Καρδιοαναπνευστική ανακοπή, Επιληπτική κρίση, Αιμορραγία, Αναπνευστική απόφραξη, Πνιγμονή). Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες που απαιτείται να προσφέρουν σε άτομα που κινδυνεύουν.
Rescue Training
Μαθήματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

Τα συγκεκριμένα μαθήματα αν και δεν αποτελούν πιστοποίηση βασικής υποστήριξης ζωής, είναι εν τούτοις εξαιρετικά χρήσιμα και προσφέρονται δωρεάν από τον Δήμο μας.

Η Διοίκηση του ΚΑΟ Μελισσίων πιστεύει στην εκπαίδευση του δυναμικού της (Διοίκηση, προπονητές, έφοροι) και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε ανάλογα εκπαιδευτικά σεμινάρια που στόχο έχουν την καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που μπορεί να συμβούν σε παιδιά, ενήλικες, αθλητές και αθλήτριες είτε στους αθλητικούς χώρους είτε έξω από αυτούς.Φωτογραφίες