Μία από τις έγνοιες που τριγυρνούσε στο μυαλό όλων στα Μελίσσια, είχε να κάνει με το πώς, μετά την ηλικιακή ομάδα των νεάνιδων, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τα κορίτσια στον αθλητισμό και μάλιστα κάτω από ένα δομημένο και ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Η Ομοσπονδία (ΕΟΚ), έδωσε τη λύση προσφέροντας τη δυνατότητα στους συλλόγους των Εθνικών Κατηγοριών να δημιουργήσουν θυγατρικές ομάδες με δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε αθλήτριες U23. Ο ΚΑΟ Μελισσίων, όντας σε εθνικές κατηγορίες από το 2012, το έκανε πράξη ως μία εκ των δύο ομάδων που το «τόλμησαν» στην Αττική. Η δημιουργία της θυγατρικής ομάδας γυναικών είναι γεγονός και θα λάβει μέρος τόσο στο Πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας της ΕΣΚΑ, όσο και στον θεσμό του Κυπέλλου αυτής.

Ένα σημαντικό στοιχείο όλου αυτού του εγχειρήματος για τη φετινή αγωνιστική χρονιά είναι ότι, από τη στιγμή που η πρώτη μας ομάδα αγωνιζόμενη στην Α2 Εθνική Κατηγορία Νότου απαρτίζεται από αθλήτριες U23 στην πλειοψηφία της, αποφασίσαμε η θυγατρική ομάδα να απαρτίζεται κυρίως από αθλήτριες U18, οι οποίες αγωνίζονται παράλληλα και ως νεάνιδες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ.

Στόχος του ΚΑΟ Μελισσίων για τη θυγατρική ομάδα, είναι να ενταχθούν αλλά και να συνεχίσουν στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα «Melissia 360 Basketball Hive», κορίτσια που θέλουν να αθληθούν, επιζητώντας τη βελτίωση μέσα από αυτό, ακόμα και την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα. Για αυτόν τον λόγο οι δύο γυναικείες ομάδες, εκτός από την ίδια φιλοσοφία, θα είναι άμεσα συνδεδεμένες και τεχνικά, έχοντας στο τιμόνι τους τον coach Παντελή Καλογερόπουλο.

Γιάννης Χαντζόπουλος (Γενικός Αρχηγός Γυναικείας Ομάδας ΚΑΟ Μελισσίων): «Κάναμε το πρώτο βήμα με τη δημιουργία θυγατρικής ομάδας. Πρόκειται για μία ουσιαστική για τον σύλλογό μας κίνηση. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας μία επιλογή, μετά την ηλικιακή ομάδα των νεάνιδων και μετά την πίεση των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές τους, προσδοκώντας σε βελτίωση, εξέλιξη και γιατί όχι και σε διάκριση μέσα από αυτήν τη διαδικασία και μέσα στην μπασκετική κυψέλη. Είναι μεγάλη μας χαρά που συνέπεσε με τη διαμόρφωση ενός νέου τρόπου ανάπτυξης και λειτουργίας του αθλητικού μας προγράμματος, πίσω από το δομημένο και ολιστικό αναπτυξιακό μοντέλο 360, με πρωταρχικό μέλημα την υγιή άθληση και διάπλαση σώματος-νου-χαρακτήρα. Όπως προείπα, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή!»ΓΥΝΑΙΚΕΣ